Propostes digit@ls per Sant Jordi

Què podem fer per Sant Jordi amb els nostres nens?

Yoki the fat dragon by fluffels a Flickr

A tots els educadors i educadores, mares i pares, tiets i tietes, àvies i avis …. us proposo un llistat d’activitats interessants per fer durant la setmana de Sant Jordi i sempre que es vulgui.

Punt de vist@. Proposta telecol·laborativa

Espurna ens proposa posar-nos en el Punt de vist@ d’altres éssers o objectes no és fàcil: hem de fer un esforç per imaginar-nos com veuen les coses, com viuen i com senten. Us atreviu a pensar com un hipopòtam? A portar la vida d’una escombra o a què us tractin com a una sabata? Com és sentir el fred al Pol Nord o viure en un poble indígena?

Històries Digit@ls La web 2.0, amb la introducció de noves maneres de fer i comunicar-se, està transformant les relacions socials en tots els àmbits, inclòs l’educatiu. Les formes d’explicar una història i de posar-la en circulació s’amplien cada dia a través de les possibilitats que ofereix la xarxa i el llenguatge audiovisual. Les ‘històries digitals’ (digital storytelling) són petits relats d’experiència, que pretenen expressar i explorar el vessant més emotiu i personal de cadascú a través d’imatges (fotos, gràfics, vídeos, etc.) i sons (veu en off, músiques, etc.). Trobareu més informació en aquest enllaç

Eduqueu les critatures Programa de Catalunya Ràdio conduït per Carles Capdevila, amb col·laboració de Lluís Gavaldà, Care Santos, Trinitat Gilbert i altres convidats. El podeu escoltar cada diumenge al matí de 9 a 10h on s’intenta conciliar l’humor amb les ganes d’aprendre, les opinions dels experts amb les batalletes dels inexperts que fem el programa, com a aprenents d’educadors.

En el programa del 18/04/10 hi trobareu propostes o idees senzilles i engresacadores per fer en família i si som mestres, amb els nostres alumnes.

Podeu escoltar el podcast del programa en aquest enllaç

I parlant de ràdio també podem fer un programa de ràdio amb diferents versions de la Llegenda de Sant Jordi o bé una lectura de poemes que poden haver escrit els nostres alumnes o bé de poetes en diverses llengües. Recordeu que enguany celebrem l’Any Maragall. Trobareu molts recursos a XTEC Ràdio.

A edu365.cat hi trobareu molts recursos per a tots els nivells i totes les llengües. Des de propostes per treballar wikis amb Eduwiki, comics amb Kerpoof i Bitstrips, contes col·laboratius en anglès amb Storybird, gravació d’arxius de so en xarxa amb Voxopop i molts més.

Anuncis

One comment on “Propostes digit@ls per Sant Jordi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s