Projecte Lipdub


Enregistrament dels alumnes del Ceip Marian Aguiló [Corren]

Segons Viquipèdia, un lipdub és un tipus de vídeo que combina sincronització labial i doblatge d’àudio per fer un vídeo de música. Es fa filmant una successió contínua, i sense talls, d’individus o de grups que vocalitzen de manera que sincronitzen els llavis amb la lletra d’una cançó que escolten des d’una font aliena, com ara un àudio enregistrat en un enginy d’àudio mòbil; és a dir, els participants canten un tros de la cançó fins que són substituïts in situ per un altre participant que continua per on anava l’anterior participant, i així successivament, fins el final de la cançó. Posteriorment, s’edita la gravació resultant afegint l’àudio original de la cançó a la pista d’àudio del vídeo final.

Els alumnes de 6è del Ceip Marian Aguiló han elaborat aquest lipdub per donar a conèixer la seva escola durant la Setmana cultural, a la jornada de portes del centre. Tenint en compte la procedència diversa del seu alumnat es prioritza com a objectiu el coneixement i l’ús de la llengua catalana com a eina integradora.  Amb l’elaboració d’aquest material audiovisual ha permès treballar diferents capacitats i competències, com ara les d’autonomia i iniciativa personal, les socials i ciutadanes, les lingüístiques i audiovisuals, les artístiques i culturals. Es tracta d’incrementar la competència lingüística de manera que els nins i les nines adoptin progressivament la llengua d’una forma lúdica. Els ingredients són la música, l’expressió corporal i el dibuix. La cançó Corren del grup manresà, Gossos ha permès motivar uns infants de sisè de primària que viuen fascinats per tot el que representa el món de la música i la fama. Des d’aquí felicitem a en Biel Castell i la resta de l’equip que hi ha participat per la seva tasca tan reixida.

Trobareu més informació en aquesta fitxa tècnica.

Com gravar un Lipdub?

Per si us animau a fer un enregistrament amb els vostres alumnes o tota la vostra comunitat educativa en el bloc de l’ite (Blog TIC de Lenguas Extranjeras) trobareu explicat, fil per randa, com es fa. No cal dir que si en graveu un ens agradaria que ens el feu arribar.

Un altre Lipdub digne de veure

Després d’haver publicat aquest article sobre la creació d’un Lipdub ens ha arribat aquest altre dels alumnes del CEIP Mestre Guillemet que val a dir, es mereixen la nostra felicitació per aquest treball.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s