Dia internacional d’Internet

És un fet prou evident que internet forma part de les nostres vides personals i professionals. Avui celebrem a tot el món aquesta realitat i fer palès els beneficis i els canvis significatius que ens ha aportat en tots els àmbits. Educared ens proposa que per a celebrar l’esdeveniment compartim les accions que es duran a terme en l’àmbit educatiu a través de Twitter amb el hashtags #diainternet i #internetday.

Per commemorar aquest dia La comunitat Red Innova ha publicat un estudi basat en unes enquestes realitzades a 200 usuaris en el que diu que 49,45 per cent dels usuaris d’internet passen més de vuit hores connectats. Una àmplia majoria, un 97,82 per cent, l’utilitza per treballar, el 90,76 per cent per consultar el correu electrònic, l’oci és la tercera opció amb 86.95 per cent i la consulta de notícies se situa en la quarta opció amb un percentatge del 84,78 per cent.

Pel que fa a l’ús de les xarxes socials, un 82,68 per cent dels enquestats diu que les utilitza per a compartir informació, mentre que un 75,41 per cent les utilitza per trobar contactes professionals i cercar feina i un 69,83 per cent les utilitzen per estar en contacte amb els amics.

Dins d’aquest darrer ús d’internet, com a educadors i pares ens plantejem quin ús fan d’internet els nostres alumnes, fills respecte a la seva seguretat i formació necessària per a un correcte ús.

Per aquest motiu donem una sèrie de consells útils:

  • Assegureu-vos que entenguin els riscos que implica l’ús d’Internet. Ells han de saber que aquells als que han estat comunicant amb no ser qui diuen ser i es podria estar utilitzant un nom fals, edat, etc.
  • Demaneu que us diguin si algú diu o escriu alguna cosa que els faci sentir incòmodes.
  • Demaneu que si veuen o senten males paraules o imatges a Internet, que ho han de comunicar a un adult immediatament.
  • No permeteu que enviïn les seves fotos a qualsevol usuari d’Internet a menys que els pares el coneguin.

On trobar informació:

En l’article Menores en la red publicat a Educ@contic trobareu informació més detallada referent a la protecció i seguretat dels menors a la xarxa.

Activitats per fer amb els nins per celebrar el Dia d’Internet:

Eduard Connolly ens proposa en el seu bloc Es Racó des PT activitats per treballar sobre internet amb els nostres alumnes.

Deixa un comentari