Xarxes socials

Som únics gràcies a les xarxes socials. Aquesta irrupció de la ciència dins la cultura popular estimula tot tipus d’àrees del coneixement i permet als usuaris desenvolupar-se per noves vies.
Eduard Punset

Els ciutadans de totes edats i condicions han fet sentir les seves veus per dir que PROU un atur que afecta a 5 millions de persones, als duetes bancaris impossibles de pagar, als pensionistes que no arriben a finals de més, als fraus i els enganys per part dels polítics. Les xarxes socials s’han convertit en el motor d’aquestes mobilitzacions arreu del país i han fet possible que els ciutadans s’organitzin per a manifestar-se i mostrar la seva disconformitat.

Però en aquest article no parlarem d’aquests ‘trending topics’ com ara #15M, ni #indignados, #spanishrevoloution sinó que volem traslladar les xarxes socials al terreny educatiu. En Jordi Jubany [@JordiJubany] en el seu article Xarxes socials i Usos Educatius publicat al diari ARA ens parla sobre el debat obert sobre si les xarxes han d’entrar a les aules i amb quines estratègies i ens l’il·lustra amb aquesta presentació ’10 aspectes sobre xarxes socials i els seus Usos Educatius’ on podem trobar una resposta clara a favor del sí però correctament. Les TIC són una porta oberta al desenvolupament de noves formes de treballar: xarxes socials per a compartir, col·laborar; blocs per a expressar-se, video, autdio per a desenvolupar l’ús de la llengua oral, en fi, una finestra oberta al món.

Mercè Gisbert en el seu article  ‘De la intel·ligència distribuïda a la saviesa digital   ens anomena ‘saviesa digital‘ quan es refereix a la intel·ligència col·lectiva de les xarxes socials i ens mostra un exemple que ho fa prou evident l’ús de les xarxes socials: sorgeix una idea, pren forma de projecte i es converteix en realitat en una hora i de com en 24 h ja està en funcionament. Es refereix al projecte col·laboratiu Conocimiento del Medio-Primaria, dut a terme per diferents docents procedents de diferents llocs de la geografia del país, @tomtaktes, @CarlesSimarro, @cpaez01,,@iferrer, @mtorne8. A tots ell, felicitats per la inciativa!

Altres projectes col·laboratius:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s